Väiski ja koronatilanne

Päivitetty: 29.3.2021

Muuttuva koronatilanne aiheuttaa epävarmuutta Väiskin 2021 järjestelyihin. Leirin kaikissa järjestelyissä osallistujien ja vapaaehtoisten turvallisuus on tärkeintä: leiriä ei järjestetä, ellei sille ole varmasti turvallisia edellytyksiä.

Toivomme kuitenkin kovasti, että kesällä espoolaiset ja kauniaislaiset kohtaavat partioleirillä. Maaliskuussa 2021 Väiskin suunnitelmia on alettu mukauttamaan koronatilanteeseen siten, että leirillä toisensa kohtaavien ihmisten määrää rajataan aikataulujen ja leiri-infrastruktuurin tasolla. Tavoitteena on varautua todennäköisiin kesän yleisötapahtumien järjestelyjen rajoituksiin ja suosituksiin.

Viimeistään toukokuun alussa tarkastellaan tilannetta ja arvioidaan, onko leirin järjestäminen turvallisesti mahdollista sekä tehdään tarvittavat päätökset leiriprojektin jatkamisesta tai päättämisestä. Mikäli viranomaisilta tulee tätä ennen leirin ajankohdan kattavia suosituksia, teemme luonnollisesti päätökset niiden mukaan jo aikaisemmin.

Leirille kannattaa siis ilmoittautua joka tapauksessa. Mikään ei harmita enempää, kuin se, ettei turvalliselle leirille pääsekään osallistumaan, jos
ilmoittautuminen on jäänyt tekemättä. Jos leirimaksu on ehditty laskuttaa, leirin peruuntuessa leirimaksu palautetaan osallistujalle palautetaan vähennettynä sillä osuudella, joka on jo tilitetty eteenpäin tapahtuman järjestämiseksi, ja jota ei ole mahdollista saada takaisin maksun saajalta tai viime kädessä vakuutusyhtiöltä. Vähennettävä summa on kuitenkin enintään 15 euroa.

Kun tilanteesta on tarkempia tietoja, siitä viestitään Väiskin nettisivuilla sekä ilmoittautuneille.