Väiskiä ei järjestetä kesällä 2021

Espoon Partiotuki ry:n hallitus on yhdessä leirinjohtajien kanssa päättänyt perua Väiskin kesältä 2021 vallitsevan tautitilanteen aiheuttaman epävarmuuden takia. Leiri perutaan eikä sitä siirretä myöhempään ajankohtaan. Ilmoittautumista ei tarvitse perua erikseen. Leirimaksua ei ehditty laskuttamaan eikä sitä näin ollen laskuteta ilmoittautuneilta. 

Väiski on suunniteltu isoksi partioleiriksi ja tässä kohtaa sen järjestäminen kesällä ei vaikuta riittävän todennäköiseltäPäätös oli vaikea, ja sitä punnittiin pitkään monelta eri kannaltaTautitilanne on kuitenkin edelleen epävarma, ja leirin peruminen on tällä hetkellä turvallisempi ratkaisu kuin leirin suunnittelun jatkaminen. 

Väiskin järjestäminen perinteisenä suurleirinä ei olisi ollut mahdollista, ja tarvittavat poikkeusjärjestelyt olisivat muuttaneet tapahtuman luonnetta merkittävästi. Leirin järjestelyjen jatkaminen olisi edellyttänyt viranomaisilta vielä konkreettisempia suuntaviivoja siihen, miten yleisötilaisuuksia kesällä voi järjestää. Haluamme silti antaa täyden tuen koronavirusepidemian ehkäisemiseksi toteutetuille rajoitustoimille. 

Sen sijaan nyt lippukuntia halutaan kannustaa oman retken tai leirin suunnitteluun ja kesätoiminnan järjestämiseen sen hetken suositusten mukaan pienemmissä porukoissa.  

Väiskiä on valmisteltu yhteistyössä Uudenmaan partiopiirin Valkama-leirin kanssa. Tällainen yhteistyö toteutettiin ensimmäistä kertaa ja vaikka lopulta leirejä ei päästä järjestämään, on alueellisesta yhteistyöstä saatu jo nyt paljon hyviä kokemuksia. Leirien järjestämisestä on keskusteltu yhdessä ja yhteistyön päättymiseen on päädytty yhteisymmärryksessä. Molemmat tahot ovat tehneet itsenäisen päätöksen leirien osalta. Yhteistyö on ollut mielekästä ja sen toivotaan jatkuvan tulevaisuudessakin. 

Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille leiriä tehneille, lippukunnille sekä Väiskille ilmoittautuneille epävarmuuden sietämisestä sekä panoksestanne Väiskin eteen! 

Petrus, Ville ja Riina 

Osallistujille: 

  • Leirimaksulaskut eivät ehtineet lähteä, eikä näin ollen osallistujalle tule kuluja leiristä. Kaikki ilmoittautumiset perutaan automaattisesti kevään aikana, eli sinun ei tarvitse tehdä asialle mitään. 
  • Leiritoimituksella leirituotteita tilanneille viestitään erikseen leirituotteiden toimituksesta samaan sähköpostiin, johon olet saanut tilausvahvistuksen. 

Lippukunnille: 

  • Kartoitamme seuraavaksi, ovatko jotkin Väiskin suunnitelmat hyödynnettävissä kesän lippukuntaretkillä tai -leireillä. Lisätietoa tulee viimeistään ensi viikon aikana lippukuntien johtokolmikoille ja Väiski-yhteyshenkilöille. 

Tekijöille: 

  • Projektia aletaan pikkuhiljaa paketoimaan ja siitä tulee lisätietoa viimeistään ensi viikon alussa. 
  • Lauantaille suunnitelmissa ollut Suursemma 8.5. on tältä erää peruttu.