Leiriläiselle

Väiskiä ei ole ilman leiriläisiä. Espoon Partiotuen leirille odotetaan saapuvan yli 2000 leiriläistä, joista yksi voit olla sinä! Espoolaisten ja kauniaislaisten partiolaisten lisäksi leirille ovat tervetulleita partiolaiset muualta Suomesta ja ulkomailta sekä ei-vielä-partiolaiset.

Väiski pähkinänkuoressa

Väiski on suurleiri, joka tarkoittaa sen järjestäjänä olevan Espoon Partiotuki. Espoon Partiotuki yhdistää kaikkia espoolaisia ja kauniaislaisia lippukuntia. Väiski on isompi kuin esimerkiksi lippukuntaleiri, mikä tekee leiristä upean kokemuksen.

Väiskillä ohjelma ja leiritoiminta on suurempaa ja laajempaa kuin lippukuntaleirillä: toimintaa järjestetään kaikille ikäkausille ja vapaa-ajan viettämiseen on useita mahdollisuuksia. Lisäksi Väiski on loistava tilaisuus saada uusia kavereita muista lippukunnista.

Väiski järjestetään 29.7.–5.8.2020. Sudenpentujen leiri on 30.7.–2.8., seikkailijoiden leiri on 29.–2.8. Leiriä edeltää rakennusleiri (24.–28.7.) ja leiri päättyy purkuleiriin (6.–10.8.).

Valmistautuminen leiriin

Väiskiä varten voit alkaa valmistautumaan jo nyt! Leirin etenemistä voit seurata somessa Instagramissa @vaiskiept ja Facebookissa. Lisätietoja ja vinkkejä valmistautumiseen päivitetään myöhemmin.

Ohjelma leirillä

Väiskin ohjelma jakaantuu kolmeen blokkiin, jotka ovat teemoiltaan:

Urheilu ja kädentaidot (seikkailijat ja tarpojat)

Urheilu ja kädentaidot -blokissa voit tutustua esimerkiksi boulderointiin, korikiipeilyyn, slacklineihin ja rengastrapetsiin. Blokissa on tarjolla pihapelejä, joukkueurheilua, nikkarointia, body paintingia, kankaanpainantaa ja näpertelyä.

Erä ja aivot (kaikki)

Erä ja aivot-blokissa osallistujat pääsevät kokeilemaan esimerkiksi rikospaikkatutkintaa ja keittiökemiaa. Blokissa on tarjolla myös perinteisempiä erätaitoja kuten trangiakokkailua ja ensiaputaitojen kertaamista.

Vesi ja globaalikasvatus (kaikki)

Globaali-, ympäristö- ja vesiblokissa pääsee tutustumaan ympäristöön, globaaliin maailmaan ja sen ilmiöihin. Blokissa pääsee oppimaan uutta, ja totta kai samalla pitämään hauskaa kavereiden kanssa. Tässä blokissa pääset myös uppoutumaan vauhdikkaisiin vesileikkeihin- ja peleihin.

Reissu

Kun sudenpennut ja seikkalijat lähtevät kotiin tarpojat ja samoajat pääsevät kokemaan urbaanin, interaktiivisen haikkikokemuksen Hangossa. Reissussa kisataan Amazing Race -hengessä alaleireittäin: vihjeet ja arvoitukset johdattavat vartioita rastilta toiselle.

Iltaisin kokoonnutaan erilaisiin yhteisohjelmiin. Leirin aikana on kolme koko leirin yhteistä, tunnelmallista ja hauskaa iltaohjelmaa. Yhteisohjelmissa jokainen leiriläinen pääsee näkemään, keitä kaikkia Väiskillä onkaan ja miten paljon meitä partiolaisia on. Yhteisohjelmat keräävät kaikki yhteen ja luovat Väiskin ihan omanlaista me-henkeä. Mukana on ainakin tarinaa, yhteislaulua, menevää musaa ja sen tahtiin bailaamista sekä paljon sellaista, mihin yleisö pääsee osallistumaan. Lisäksi leirillä on kahtena iltana pienemmän porukan iltaohjelmaa: lippukunta- ja alaleiri-illat. Näinäkin päivinä leirin meininki näkyy ja kuuluu!

Samoajille, vaeltajille ja aikuisille tarjotaan levähdyshetkiä pestien välillä. Johtajaohjelmassa on erilaisia itsensä kehittämiseen liittyviä työpajoja, johtajuuden tukea ja lepohetkiä Olohuoneessa. Lisäksi tarjolla on bileitä, joogaa ja urheilumahdollisuuksia johtajakahvilassa.

Pestit leirillä

Olispa jo kesä, kärpäset ja Väiski! Odottavan aika ennen leiriä ei ehkä tunnu niin pitkältä, jos leirille pääsee ottamaan varaslähdön hyppäämällä mukaan leirin suunnitteluun jo nyt. Tutustu pestitarjontaan ja jätä hakemuksesi.

Esteettömyys leirillä

Leirin esteettömyyteen kiinnitetään huomiota jo leirin suunnitteluvaiheessa ja yritämme huomioida asian mahdollisimman monella leirin osa-alueella. Jos sinulla tai lapsellasi on jokin sairaus tai erityistarve ja mietit onnistuuko leirille osallistuminen, voit olla jo ennen ilmoittautumista yhteydessä leirin esteettömyysyhdyshenkilöön (tuuli.piiroinen@partio.fi) niin mietitään yhdessä miten leirille osallistuminen parhaiten onnistuisi tai mitä järjestelyitä osallistuminen vaatisi. Yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti.

Väiski ottaa käyttöön Suomen partiolaisten Helppo tulla -tunnuksen. Helppo tulla -tunnus on luotu auttamaan partion tapahtumien ja kurssien järjestäjiä tunnistamaan ja huomioimaan erilaisia seikkoja, jotka saattavat hankaloittaa tai estää yhdenvertaisen osallistumisen. Tunnuksen avulla myös osallistujan on helpompi arvioida, onko tapahtuma hänelle saavutettava.