Avoimet pestit – tehdään Väiski yhdessä

Etsimme nyt tekijöitä kesän 2021 parhaalle leirille!

Tälle sivulle päivitetään pestihaussa olevia pestejä. Jos sinua kiinnostaa joku tehtävä mitä ei ole listattu, ota rohkeasti yhteyttä leirin johtoon tai täytä avoin pestihakemus, jonka löydät sivun lopusta.

 

Samoajien pestit

Samoajat suorittavat Väiskin aikana pestinsä päiväpesteissä. Haluamme, että samoajat löytävät useammassa pestissä leirin eri osa-alueilla toimiessaan  tekemisen hauskuuden ja oppivat itsestään sekä leiriarjen pyörittämisestä jotain uutta! Erityisestä syystä (esimerkiksi pestin pitkä koulutustarve tai yksilön erityinen soveltuvuus) samoaja voidaan pestata myös koko leirin pestiin. Tästä täytyy kuitenkin keskustella pestiesihenkilön kanssa etukäteen.

Entä jos täytän 18 tänä vuonna, mutta vasta leirin jälkeen?

Se ikäkausi jossa ilmoittaudut leirille ratkaisee. Tällaisessa tilanteessa voit ilmoittautua vaeltajana, jos haluat johonkin tiettyyn pestiin.


Muonitus etsii tekijöitä

Väiskin muonitus on uusi huolto! Haluatko päästä mahdollistamaan leirin tärkeintä ydinhommaa? Haluatko tulla luomaan aivan uudenlaista leirimuonituskonseptia?

Väiskin muonituksen ydinteemoja ovat ilmastokestävä ravinto, elämyksellinen ruokailukokemus ja ruuan kasvattavuus myös henkisessä mielessä. Lisäksi meille on tärkeää toimiva ja riittävä resursointi, joka takaa kaikkien tekijöiden viihtymisen.

Keittiömestariksi? Väiskin ruoka on tehty perinteisesti itse ja niin myös tällä kertaa. Keittiöitä on neljä kappaletta ja kullekin etsitään keittiömestaria, -mestariparia tai –mestariporukkaa. Mestarit saavat yhteisten tavoitteiden raameissa luoda juuri näköisensä keittiön ruokalistaa ja teemaa myöten.  Erilaisiin, eksoottisiin tai jopa hulluihin teemoihin ja ratkaisuihin kannustetaan tässä tiimissä! Miltä kuulostaisi väärinpäinpäivä, juhlateema, kiinalainen keittiö tai meksikolainen ravintola? Ruokailijat syövät joka päivä eri keittiössä, joten elämyksellinen vaihtelu on osallistujan kannalta taattu. Mukana on nyt jo mm. Kuuluisa partiokeittiö Kokkelivekkulit, joten hulvattomalta menolta ei voida välttyä. 

Apukokiksi? Haluaisitko mukaan tähän mahtavaan porukkaan, mutta ennen leiriä käytössä oleva aikaresurssi on tiukassa tai ehdit olla leirillä vain osan ajasta? Ei hätää, tule mukaan keittiötiimeihimme apukokiksi eli kokkaamaan, bailaamaan, stailaamaan ja ohjaamaan pestivartioita. Riittää, että pää ja kädet toimivat ja haluat olla mukana tekemässä mahtavaa leiriruokaa. 

Dieettitaiteilijaksi? Gluteeniton, maidoton, kalaton, pähkinätön, soijaton, munaton, muttei kuitenkaan mauton! Ovatko erikoisruokavaliot erikoisalaasi tai haluatko lisää haastetta ruuanlaittoon? Dieettitaiteilijana saat luoda ihastuneita henkäyksiä tuottavan allergiabuffetin. 

Varastokeisariksi? 2000-hengen leirillä ruokaa tarvitaan paljon, joka tarkoittaa myös reipasta varastopuuhailua ja tukkutetristä. Olisitko sinä juuri sopiva varastokeisari, joka pitää neljän keittiön raaka-aineet hyppysissään ja huolehtii, että hävikkiä ei pääse syntymään?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä palvelujohtajiin henri.sertti(a)partio.fi tai henry.konnos(a)partio.fi.


Turva etsii tekijöitä

Turvallisuus tehdään Väiskillä pilke silmäkulmassa ja yhteistyössä kaikkien leirin osa-alueiden kanssa.

Turvan mestaripestissä pääset tutustumaan erityisesti oman vastuualueesi osalta rajapintayhteistyöhön ja toimit vuoroesimiehenä leirin turvan tekijöille. Mestaripestissä on mahdollista seurata kesän parasta leiriä monipuolisesti aitiopaikalta! Voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti katsotaan eduksi, mutta koulutus järjestetään myös kevään aikana.

Turvaan tarvitaan myös tekijöitä. Pesti soveltuu sekä täysi-ikäisille että samoajille. Kaikille täysi-ikäisille tekijöille tarjotaan mahdollisuus suorittaa järjestyksenvalvojakurssi kevään aikana, joten JV-kortin puuttuminen ei ole este mukaan lähtemiselle. Samoajaikäisiä otetaan mukaan vain rajoitettu määrä, joten pestiin kannattaa hakea mahdollisimman pian! Samoajaikäiset toimivat pestissä pääasiassa päiväpestien ulkopuolisena aikana.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä turvapäällikkö Joni Taipaleeseen: joni.taipale(a)partio.fi


Pestitiimiin tekijäksi

Oletko innokas ideoija, joka haluaa päästä vaikuttamaan siihen, että leirin apukäsiä hyödynnetään tehokkaasti? Väiskille kehitetään päiväpestijärjestelmä, jonka kohderyhmä on erityisesti leirin samoajat ja tarpojat.

Pestitiimissä pääset ideoimaan ja suunnittelemaan päiväpestijärjestelmän toteutusta käytännössä, jalkauttamaan järjestelmää esimerkiksi perehdyttämällä eri osa-alueiden tekijöitä sekä pyörittämään järjestelmää leirin aikana.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä pestipäällikkö Anna Syrjäseen: anna.syrjanen(a)partio.fi


Lääkintä etsii tekijöitä!

Etsinnässä on niin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, alan opiskelijoita ja ihan vaan lääkinnästä kiinnostuneita partiolaisia! Toivomme kuitenkin, että pestiin hakijalla on suoritettuna vähintään EA1-kurssi tai koulun/työn kautta saatu sama pätevyys. Pestejä löytyy myös laidasta laitaan ajankäytön puolesta: voit osallistua lääkinnän tekemiseen jo ennen leiriä joko paljon, vähän tai et yhtään.

Alle listattuna esimerkkejä auki olevista pesteistä. Suurimpaan osaan pesteistä kaivataan useampi tekijä, joten pestiä voi hakea vaikka yhdessä kaverin kanssa!

Leirin ylilääkäri
Leirisairaalan lääkäri
Leirisairaalan hoitaja
Kuljetusvastaava
Leirisairaalan sihteeri
Ensiapuvastaava alaleiriin

Kiinnostuitko? Lisätietoja avoimista pesteistä antaa Mia Muhonen: 0400757259 tai mia.muhonen(a)kilonkipinat.fi


Leiritoimisto etsii tekijöitä

Väiskin leiritoimisto kaipaa innostuneita ja asiakaspalveluhenkisiä tyyppejä toteuttamaan historian timanttisinta toimistoa!

Leiritoimisto vastaa muun muassa siitä, että posti kulkee leiriltä kotiin ja kotoa leirille, ylläpitää leirirekisteriä sekä selvittää vastaukset kaikista kinkkisimpiin leiriläisten kysymyksiin. Jos multitasking on sinulle lasten leikkiä ja organisointikyky kuuluu kovimpaan osaamiseesi, tule mukaan tekemään Väiskin parasta toimistoa! Myös aurinkoisella asenteella ja avoimella mielellä pärjää tässä pestissä mainiosti.

Pesti vaatii aikaasi pääasiassa leirillä, mutta halutessasi pääset myös ennen leiriä suunnittelemaan toimiston toimintaa ja asiakaspalvelua. Leiritoimisto tarjoaa leppoisan, mutta dynaamisen pestin, jossa olet aina kartalla mitä, missä ja milloin leirissä tapahtuu.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tai kysy lisätietoja toimistopäällikkö Nelliltä: nelli.heikkinen(a)partio.fi


Väiskin Lataamo etsii päivystäjiä!

Lataamon päivystäjänä pääset kohtaamisen ytimeen. Saat olla eri-ikäisten väiskiläisten tukena ja turvana. Toimit aina pestiparin kanssa. Tarvitset aimo annoksen rohkeutta olla läsnä ja kohdata sekä tarttua erilaisiin tilanteisiin.

Pesti sopii hyvin yli 15-vuotiaille, jotka luonnehtivat itseään hyviksi kuuntelijoiksi, läsnäolon mestareiksi ja ihmisläheisiksi. Pestissä on mielekästä tekemistä myös ihmistyön ammattilaisille ja siihen taipuvaisille.

Kiinnostuitko? Lisätietoja Väiski-sepolta Stella Björkholm: 0405337808,  stella.bjorkholm(a)evl.fi


Kahvilatiimi etsii leiriarjen sankareita

Leiriläisille tarjoillaan mahdollisuus herkutteluhetkiin jäätelökioskilla, pääkahvilassa sekä johtajakahvilassa ja tiimimme kaipaakin vahvistuksia, jotta toiminta pyörii leirin aikana sujuvasti. Toivomme mukavaan joukkoomme asiakaspalveluhenkisiä ja aktiivisia tyyppejä, joiden kanssa hommat tulevat hoidetuksi pilke silmäkulmassa.

Tässä pestissä pääset piristämään muiden leiriläisten arkea ja oppimaan uutta! Pesti alkaa pääsääntöisesti vasta leirillä, mutta halutessasi voit hypätä mukaan suunnitteluihin jo ennen leiriä ja meistä ainakin olisi kiva tavata sut jo etukäteen!

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai ota yhteyttä kahvilapäällikkö Juusoon: juuso.jaakkola(a)partio.fi


Pesti tapahtumatekniikassa?

Oletko kiinnostunut valo- ääni- ja videotekniikasta? Väiskillä on mahdollisuus syventää osaamistaan tapahtumatekniikan parissa. Tervetulleita mukaan ovat niin aiheesta kiinnostuneet vasta-alkajat kuin jo aikaisemmin aiheen parissa toimineet. Tärkeintä on kiinnostus aiheeseen ja into oppia uutta!

Pesti on koko leirin mittainen ja täyttää hyvin tehokkaasti päivät, eli suhtaudu tähän koko leirin mittaisena ensisijaisena pestinä.

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai ota yhteyttä Väiskin tekniseen tuottajaan: janne.kauranen(a)partio.fi


Avoin pestihakemus
Lomakkeelle jättämäsi tiedot tallennetaan Väiskin (Espoon Partiotuki ry) pestihakemusrekisteriin. Rekisteriä vapaaehtoistehtävien täyttämiseen. Tiedot poistetaan leirin päätyttyä.