Usein kysytyt kysymykset

Osallistujalle/huoltajalle

Onko samoajille omaa ohjelmaa, vai meneekö koko leiri pestissä ollessa?

Samoajat toimivat leirillä pääasiallisesti päiväpesteissä, mutta niiden ympärillä on reilusti vapaa-aikaa. Tule siis esimerkiksi rentoutumaan johtajien olohuoneeseen tai laita tanssijalka vipattamaan johtajabileissä! Lisäksi samoajat pääsevät kokemaan Reissun, eli urbaanin haikkikokemuksen Amazing Race -hengessä.

Voinko osallistua leirille, vaikken ole partiolainen?

Kyllä voit, kaikki ovat tervetulleita Väiskille!

Miten leirillä majoittaudutaan?

Leirillä nukutaan oman leirilippukunnan kanssa lippukuntien tuomissa teltoissa. Omassa riippumatossa voi nukkua leirilippukunnan sopimuksen mukaisesti, mutta tällöin tulee käyttää puunhalaajia.

Mitä leirillä syödään?

Tarjolla on monipuolista ja ravitsevaa leiriruokaa aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi sekä iltapalaksi. Osa ruoasta tuodaan valmiina ja osa tehdään itse. Erityisruokavaliot huomioidaan tarkasti, ja leirillä on mahdollisuus kasvisruokailuun

Mikä on leirin osoite?

Leiripaikan osoite on Tvärminnentie 850, 10900 Hanko. Leirille voi lähettää postia ja leiriltä voi lähettää postia kotiin kerran päivässä.

Pääseekö leirillä uimaan? 

Väiski järjestetään meren rannalla, joten uimaan pääsee taatusti. Lisäksi vesilaakson aktiviteetit tuovat viilennystä kesäpäivään. 

 Onko leirillä vapaa-aikaa? 

Kyllä on! Vapaa-ajalla voit esimerkiksi viettää aikaa uusien ja vanhojen kavereiden kanssa, pelata korttia tai loikoilla riippumatossa. 

 Voiko Väiskillä ladata esimerkiksi puhelinta? 

Leirillä on sähkö, mutta laitteiden latausmahdollisuuksia on hyvin rajallisesti, joten kannattaa pakata mukaan varavirtalähde, mikäli haluat laitteessasi riittävän virtaa läpi koko leirin.

Mistä leirituotteita voi hankkia ja milloin?

Väiskin leirituotekaupasta. Tilausaaltoja on kaksi. Ensimmäisen 16.3.-27.4. ja toinen 28.4.-6.6. Lisää tietoa löydät täältä: https://xn--viski-gra.fi/leirituotteet/

Onko Väiskille osallistuminen turvallista koronatilanteen kannalta?

Kyllä on. Leiriä valmistellaan kovalla vauhdilla ja tarkoituksena on pitää turvallinen leiri heinäkuun lopulla senhetkisten rajoitusten puitteissa. Suunnitteluissa huomioidaan koronatilanne ja leiriarjessa hygieniasta tullaan huolehtimaan, jotta leiri olisi mahdollisimman turvallinen.

Viimeistään loppukeväästä leirinjohto tarkastelee tilannetta ja päättää, tarvitseeko leirisuunnitelmia muuttaa. Mikäli viranomaisilta tulee tätä ennen leirin ajankohdan kattavia suosituksia, teemme luonnollisesti päätökset niiden mukaan jo aikaisemmin.

Leirille kannattaa siis ilmoittautua! Mikään ei harmita enempää, kuin se, ettei turvalliselle leirille pääsekään osallistumaan, jos ilmoittautuminen jäi tekemättä.

Leirimaksu

Voiko leirimaksun maksaa erissä? Huomasin laskussani virheen?

Leirimaksuun liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä projektikoordinaattorin puoleen vaiski@partio.fi

Miksi leirimaksu palautetaan vähennettynä leirin peruuntuessa?

Mikäli leiri joudutaan peruuttamaan koronan takia, Espoon Partiotuelle koituu siitä mittavat tappiot, koska leirin tekemiseen on jo laitettu rahaa, eikä niitä vastaan saada tuloja. Turvataksemme EPT:n toiminnan on päätetty, että vaikka leiri jouduttaisiin perumaan, leirimakusta pidätetään se osuus, joka on jo tilitetty eteenpäin tapahtuman järjestämiseksi, ja jota ei ole mahdollista saada takaisin maksun saajalta tai viime kädessä vakuutusyhtiöltä. Vähennettävä summa on kuitenkin enintään 15 euroa. Koska leiriläisiä on paljon, niin pienikin panos kaikilta tuntuu merkittävästi piirin taloudessa.

Vastaava toimintatapa on korona-kevään 2020 jälkeen ollut havaittavissa myös muiden järjestäjien tapahtumien ja palveluiden kohdalla.

Vaikka partion toiminta perustuukin vapaaehtoisten antamaan työpanokseen, niin aivan ilman kustannuksia suunnittelua ei saada tehtyä. Väiski-leirin oli tarkoitus olla jo kesällä 2020 ja sitä varten leiriorganisaatio oli suunnitellut leiriä jo yli vuoden. Lisäksi leirillä oli palkattu työntekijä. Vaikka kesän 2021 leirille on jo paljon valmista, monet asiat tehdään uudelleen. Ne on pakko tehdä ennen kuin voimme olla varmoja, että leiri saadaan toteuttaa. EPT:lle on siis jo nyt tullut paljon kustannuksia, mutta ei osallistumismaksuja peruuntuneen leirin osalta. Mikäli tämä toistuisi ja tappio jäisi kokonaisuudessaan piirin varaan, se vähentäisi rahaa muun toiminnan toteuttamisesta.

Onko leirillä kesätyö- tai inttitakuu?

Kyllä, leirillä on Kesätyö- ja inttitakuu 31.5. saakka. Kesäloma- ja inttitakuu tarkoittavat osallistujan oikeutta leiriosallistumisen perumiseen niille, joiden kesätyö osuu leirin päälle sekä niille, jotka eivät saa työstään/varusmies- tai siviilipalveluksen vuoksi lomaa leirin ajalle.  Osallistumisen perumiseen tarvitaan todistus työnantajalta, omalta sotilaspiiriltä tai Siviilipalveluskeskukselta.

Tekijälle/lippukunnalle

Pitääkö leiripestit valita uudelleen tämän kesän leirille?

Pitää, leirin aikaiset pestit tulee uudelleen valittavaksi ennen leiriä tai viimeistään leirillä. Leirilippukunnan pestit tulee päivittää tämän kesän leiriä varten Kuksassa.

Miten Kuksasta näkee lippukunnan ilmoittautuneet?

Savunjohtaja näkee ilmoittautuneet Kuksasta monestakin kohtaan tässä yksi tapa: mene Väiskin tapahtumasivulle ja sieltä leirilippukuntailmoittautumiset-välilehdelle. Hae leirilippukuntailmoittautumiset ja klikkaa omaa lippukuntaa. Täällä näet jäsenet-välilehdellä kaikki ilmoittautumiset eli myös EVPt ja osallistujat-välilehdellä pelkät lippukuntien jäsenet. Jos haluat tarkempaa tietoa ilmoittautumisista, kuten minkä leirin kukakin on valinnut, löydät ohjeen täältä: https://xn--viski-gra.fi/wp-content/uploads/2021/02/lpk-kuksaohje.pdf